HTML


Ebben a blogban
a Civil Rádió
zenei szerkesztőinek
írásait olvashatod


Utolsó kommentek

  • gospelradio: jól magára hagytuk az oldalt. szégyellem magunkat! :-( (2010.08.16. 23:46) Lhasa de Sela 1972 - 2010
  • pallai: @turorudi: Zoli, szervezői és pártfogói érdekeltségem nem anyagi jellegű (magyarán: egy fillér jöv... (2010.03.03. 10:14) A magyar dzsesszkritika jövője
  • turorudi: Péter, neked szervezői és pártfogói érdekeid fűződnek azokhoz a zenészekhez, akik miatt háborogsz ... (2010.03.03. 01:53) A magyar dzsesszkritika jövője
  • Korski: Köszönjük! Kanyarodj egyszer Zugló felé és nézd meg a cd kínálatot. (2009.12.29. 09:26) Best of 2009
  • gospelradio: 5 év? Gratula! lassan el kéne kezdenem kölcsönkérni a lemezeidet. No persze kezdjük először csak ... (2009.12.26. 23:08) Best of 2009
  • Utolsó 20

2009.09.02. 10:46 gospelradio

Amnesztia és földalatti mozgalom

Címkék: amnesztia sapphire project bíró zsolt gospel café zödlfül

Ritkán szoktunk hírt adni megtörtént eseményekről, koncertekről. Minek is? - kérdezhetné bárki, akár jogosan, hiszen a múlt elmúlt... Mégis kivételt kell tennünk sokszor, és így van ez az Amnesztia lemezbemutató koncertjével kapcsolatban is.

 Egyrészt azért teszünk kivételt, mert már a hely kiválasztása is igen extrémre sikeredett. Az épülő M4 egyik tárnájában szereztek helyet maguknak a koncertszervezők. 50 méterrel a föld alatt nagykoncertet adni - no és azon résztvenni - keveseknek és ritkán adatik meg. Tudnotok kell, hogy kivételes élmény! Az alagútba egy fém állványzaton egyesével jutottunk le, szigorúan saját felelősségre.

 Hajmeresztőnek hangzik? Igen, egész stábunk akkor érezte magát jobban, amikor újra föld, pontosabban több méter beton volt a lába alatt. Mindenesetre kezdeti próbának, első megmérettetésnek igen csak megfelelt. Büszkén húztuk ki magunkat, amikor a teli szájjal vigyorgó Stu, a zenekar frontembere fogadott bennünket lent, meleg kézfogások közepette.

A koncert második erőpróbájának a Sapphire Project koncertje ígérkezett. Egyrészt egy ismeretlen zenekarról beszélünk - legalább is budapesti szintéren, hiszen számos vidéki klubban felléptek már - másrészt a progressziv-elektronikus rock zene igen szűk réteget vonz manapság. Kellemes csalódásban volt azonban részünk. Az elég erős ütősszekció olyan húzást adott a csapatnak, amit a felejthető számok közötti konferanszok sem tudtak az ember fejéből kiverni. 

 

Az est fénypontja természetesen az Amnesztia fellépése volt, melynek különlegessége a két session-zenész megjelenése (billentyű, gitár) és Takács Tamás (Karthago, Blues Band) vendégszereplése volt. Sajnos a hely akusztikája nem volt tökéletes , de mi a visszhangok között mégis jól éreztük magunkat, a közel 500 résztvevővel egyetemben. Lemezkritikai részbe most nem mennék bele a terjedelmi korlátok miatt, de talán ezt elvégezhetitek nélkülünk is a Félelem nélkül című album megvásárlásával.

 Köszönjük Amnesztia, egy élmény volt!

Ti is megtehetitek, hogy részesei lesztek egy remek Amnesztia bulinak, hiszen a csapat ma, szeptember 3-án fellép a Zöld Pardonban a Zöldfül tehetségkutatón.

Esetleg szavazhattok rájuk, hiszen az első ötbe került zenekarok közül az utolsó helyről kezdik a megmérettetést...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://4p33mp.blog.hu/api/trackback/id/tr591354907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Szalsza 2009.09.04. 08:09:24

nézegetem az admin oldalon a bloggal kapcsolatos keresőkifejezéseket (vagyis hogy milyen kifejezéseket beírva érkeztek az oldalra a látogatók), eddig a következő viszi a pálmát: "szambo+jimmy+zene+letöltése+ingyen+"

gospelradio · http://www.gospel.hu 2009.09.16. 09:57:49

lehet, hogy írni kéne egy bejegyzést Szamba Jimmy címmel valami latinos témában és elrejteni a szövegben ezeket a szavakat.

annyi olvasónk lenne, mint a csuda.
de minek?
süti beállítások módosítása